Menu
Azië / Travel

Welke landen in Azië bezoeken?

welke landen in Azië bezoeken

Azië is het grootste continent op aarde en telt 75 afzonderlijke landen. Het is dan ook goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet ziet en dus niet zomaar weet welke landen in Azië je wilt bezoeken. Ik stond namelijk voor hetzelfde dilemma toen ik voor de eerste keer naar dit deel van de wereld afreisde.

Geen zorgen, ik help je graag een eindje op weg met deze top 8 van Aziatische landen die je kunt bezoeken. Omdat alle landen in Azië hun eigen unieke charme hebben, staan de landen in een willekeurige volgorde. Het ene land is niet beter of mooier dan het andere. Je kunt bij elk van de landen lezen waarom het de moeite waard is om te bezoeken en of het land bij je wensen als reiziger aan sluit.


Alle landen die je kunt bezoeken in Azië hebben hun eigen unieke charme!


Ben je een doorgewinterde reiziger en blijf je het liefste maanden weg? Besteed je je jaarlijkse vakantiedagen graag aan het maken van een verre reis? Is relaxen aan het strand meer jou ding? Wil je gewoon eens in je leven een bijzondere reis maken met je gezin? Ben je avontuurlijk en altijd op zoek naar een speciale bestemming?

Wat voor soort reiziger je ook bent: Azië biedt je meer dan voldoende keuze uit landen om te bezoeken! Het moet gek lopen als je geen geschikt plekje kunt vinden op dit continent.

Olifanten-in-Azië
BELANGRIJK: Maak tijdens je bezoek aan Azië NOOIT een olifantenrit. De dieren worden ernstig mishandeld. Het is vreselijk. Ik heb het helaas met eigen ogen gezien. Voorkom leed en DOE DIT NIET! Bezoek een Sanctuary en draag zo bij aan de hulp voor de dieren die gered zijn van dit afschuwelijke leed.

Inhoudsopgave
 1. Bezoek Indonesië tijdens je reis naar Azië
 2. Waarom Indonesië bezoeken?
 3. Handige weetjes voor je bezoek aan Indonesië
 4. Bezoek Cambodja tijdens je reis naar Azië
 5. Waarom Cambodja bezoeken?
 6. Handige weetjes voor je bezoek aan Cambodja
 7. Bezoek Thailand tijdens je reis naar Azië
 8. Handige weetjes voor je bezoek aan Thailand
 9. Bezoek Turkije tijdens je reis naar Azië
 10. Waarom Turkije bezoeken?
 11. Handige weetjes voor je bezoek aan Turkije
 12. Bezoek Vietnam tijdens je reis in Azië
 13. Waarom Vietnam bezoeken?
 14. Handige weetjes voor je bezoek aan Vietnam
 15. Bezoek Jordanië tijdens je reis naar Azië
 16. Waarom Jordanië bezoeken?
 17. Handige weetjes voor je bezoek aan Jordanië
 18. Bezoek de Malediven tijdens je reis naar Azië
 19. Waarom de Malediven bezoeken?
 20. Handige weetjes voor je bezoek aan de Malediven
 21. Bezoek Maleisië tijdens je reis naar Azië
 22. Waarom Maleisië bezoeken?
 23. Handige weetjes voor je bezoek aan Maleisië

Bezoek Indonesië tijdens je reis naar Azië

Indonesië is een van de bekendste landen in Azië die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Bali, Java en Lombok. Maar met deze drie eilanden zijn we er nog niet. Indonesië bestaat namelijk uit meer dan 17 duizend kleine eilandjes, waarvan er ongeveer 6000 bewoond zijn. Waarschijnlijk teveel om in een mensenleven te bezoeken.

Indonesië heeft rijke natuur, uitgestrekte stranden, heerlijk eten en een ontzettend vriendelijke bevolking. En om je niet te laten overweldigen, is het een goed idee om met één (of meerdere) van de bovenstaande eilanden te beginnen.

Een goed alternatief is om te gaan eiland hoppen, zo kun je meerdere eilanden bezoeken in een relatief kort tijdsbestek. Neem Bali, Java of Lombok als uitgangspunt en kijk vandaar welke eilandjes goed te combineren zijn.

Bali-vrouw-op-markt
Balinese vrouw verkoopt producten van riet op een markt

Waarom Indonesië bezoeken?

Tropische regenwouden, savannah en bergen. Voor diversiteit in landschappen kun je in Indonesië je hart ophalen. Verwonder je over de rijstvelden en doe dit op de fiets, leer Indonesisch koken of sta oog in oog met de indrukwekkende Oerang Oetang.

Indonesië heeft tevens ontelbaar veel stranden ( logisch natuurlijk met die 17.000 eilanden). Tussen het reizen door kun je dus heerlijk ontspannen met een goed boek, en dat is niet geheel onbelangrijk als je op reis bent, ongeacht wat voor soort reiziger je ook bent.

Ook kun je niet om de vulkanen heen, Indonesië telt er honderden. De vulkanen van Indonesië maken deel uit van Pacifische ring van vuur. Deze ring loopt in een soort van hoefijzer vorm langs de Grote Ocean en staat bekend om zijn aardverschuivingen en uitbarstingen. ( Daar maak ik mijn verhaal natuurlijk niet erg aantrekkelijk mee. Maar als je de feiten checkt voor je op reis gaat, word je vast niet zomaar verrast door een vulkaanuitbarsting.)

Een paar van deze vulkanen zijn te bezoeken, en ik kan je vertellen dat ze dit bezoek zeker waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Gunung Bromo (Bali) en de Gungung Rinjani (Lombok). Wanneer je een excursie boekt om de vulkaan te beklimmen dan vetrek je veelal in de nacht, zodat je de top van de vulkaan bereikt als de zon opkomt.

Bromo-vulkaan-Indonesië
Bromo vulkaan op het Indonesische eiland Bali

Ben je graag sportief tijdens je reis of vakantie? Dan kun je in Indonesië je hart ophalen. Surfen is een sport die niet weg te denken is op veel van de eilanden, evenals duiken en mooie lange wandeltochten maken door de uitgestrekte natuur. Kun je nog niet duiken en/of surfen? Geen enkel probleem, het is daar allemaal te leren.

Handige weetjes voor je bezoek aan Indonesië

Voor welke “soort” reiziger is Indonesië geschikt?

Als je het aan mij vraagt dan is Indonesië vrijwel voor alle soorten reizigers een ideale bestemming. Je kunt er prima twee weken vertoeven in een luxe resort, of huur je eigen villa met alles erop en eraan. Je kunt er weken en zelfs maanden rondreizen met een backpack. En heb je maar een paar weken de tijd? Dan kun je alsnog een erg goede indruk krijgen van dit land.

Mocht je het niet erg vinden om een lange reis met je kinderen te maken? Dan is Indonesië ook een prima bestemming voor reislustige gezinnen.

Welke munteenheid hebben ze in Indonesië?

Dat is de Indonesische Roepia (Rupiah). Je kunt ervoor kiezen deze al aan te schaffen voor je op reis gaat. Maar pinnen in Indonesië is ook mogelijk. Het meest veilige is om te pinnen in een bank of bij een pinautomaat die bij een bank hoort. Ik kan je garanderen dat je je na het pinnen in ieder geval heel even “miljonair” waant.

welke-landen-in-Azië-bezoeken
Ik waan me even “miljonair” met de Indonesische Roepia

Zorg dat je een visa of master card bij je hebt of een bankpas met het maestro logo. Ga liever niet naar wisselkantoren in het land zelf, de kans dat je opgelicht wordt is erg groot.
Ook is het mogelijk op de luchthaven in Nederland geld te wisselen, hier betaal je altijd meer dan wanneer je pint in het land zelf. Ik pin daarom zelf altijd wanneer ik op de luchthaven kom van het land van bestemming.

Neem ook altijd Euro’s of Amerikaanse dollars mee voor noodgevallen. Deze worden vrijwel overal geaccepteerd.

Welke landen in Azië je ook gaat bezoeken, neem altijd Euro’s en Amerikaanse dollars mee voor noodgevallen.

Tip

Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 14 uur vliegen naar Jakarta met een rechtstreekse vlucht. Afhankelijk naar welke plaats in Indonesië je vliegt kan de vliegtijd wat korter of langer zijn. In Jakarta is het 6 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Indonesië gaat bezoeken?

Het is aanbevolen om je te laten inenten voor DTP en Hepatitus A. Voor het meest recente advies kun je het beste een kijkje nemen op deze website.

Heb je een visum nodig voor Indonesië

Wanneer je in bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort dan heb je voor een verblijf van 30 dagen geen visum nodig.
Mocht je langer willen gaan dan 30 dagen? Dan heb je wel een visum nodig voor Indonesië.


Bezoek Cambodja tijdens je reis naar Azië

Cabodja-poort-naar-Angkor
Poort naar het eeuwenoude tempelcomplex van Angkor

Ben je avontuurlijk ingesteld en hou je ervan om je te verdiepen in de geschiedenis van een land, dan is Cambodja een van de landen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Azië.

Cambodja heeft zoveel te bieden op gebied van natuur en cultuur. Helaas is er ook een keerzijde en kent Cambodja een gitzwarte bladzijde in zijn geschiedenis, eentje waar je eigenlijk je hoofd niet voor in het zand mag steken als je naar Cambodja gaat ( vind ik ). Ik heb zelden zoiets aangrijpends gezien als de “Tuol Sleng” gevangenis en “The Killing Fields”.

De angstwekkende periode waar de Rode Khmer het land in zijn macht had, is gelukkig een stuk minder aanwezig in het huidige Cambodja. In het land neemt het toerisme nog altijd toe, met als grootste trekpleisters het eeuwenoude tempelcomplex van Angkor en de steden Phnom Penh en Siem Reap.

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is Cambodja een van de landen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Azië.

Waarom Cambodja bezoeken?

Cambodja is meer dan alleen de gitzwarte bladzijde in zijn geschiedenis. Het land bestaat bijvoorbeeld voor de helft uit dichtbegroeide jungle.

Houd je van een uitdaging en vind je het niet “doodeng” om oog in oog te staan met een vogelspin? Dan mag je de jungletrek van Ban Lung niet missen. Hier ga je letterlijk en figuurlijk terug naar de natuur. Ik zou wel aanraden dat je dit pas gaat doen als je een wat meer ervaren backpacker bent. Er is namelijk niets in de Jungle, behalve een hangmat om in te slapen.

Hoewel het inmiddels erg toeristisch is, mag je zeker het fenomenale en indrukwekkende tempelcomplex van Angkor Wat niet missen als je Cambodja gaat bezoeken.

Bayon-tempel-Angkor-Wat
Bayon tempel in Angkor Wat: een van mijn persoonlijke favorieten

Hier kun je dagen ronddwalen als je dat wilt, al dan niet met gids. Ik zou adviseren het op eigen gelegenheid te doen. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Huur bijvoorbeeld een fiets-tuktuk voor de dag en wordt rondgereden. Je kunt stoppen waar je wilt en de chauffeur wacht op je.

Zelf een fiets huren is ook een optie. Dat is zeker zo leuk. Houdt er wel rekening mee dat het erg heet is en dat je je goed moet beschermen tegen de zon.

Ga je op de fiets dan heb je tijd aan jezelf en kun je zo lang of zo kort ergens blijven als je wilt. Vergeet de zonsondergang niet te gaan bekijken! Waanzinnig!

Handige weetjes voor je bezoek aan Cambodja

Voor welk “soort” reiziger is Cambodja geschikt?

Mocht je nog niet veel op reis zijn geweest dan kan ik me voorstellen dat Cambodja een “cultuurschock” teweeg brengt. In dit geval zou ik kiezen voor een georganiseerde reis naar Cambodja. Ben je vaker op reis geweest? Maar dan alleen in westerse landen? Dan zou je thuis je reis naar Cambodja al in elkaar kunnen zetten door handige bouwstenen!

Als gezin zou ik zelf niet snel kiezen voor Cambodja. Ga dan eerder voor Thailand of Indonesië. Ben je een ervaren reiziger! Geniet dan van de verrassing die Cambodja heet!

Welke munteenheid hebben ze in Cambodja?

Dat is de Cambodjaanse Riel ( ook wel de Khmer Riel ). Maar met de Amerikaanse dollar kom je verder. Neem daarom voldoende Amerikaanse dollars mee als je naar Cambodja gaat. Hoe gek het ook klinkt, ik vond Cambodja relatief “duur” in vergelijking met andere Aziatische landen.

Hoe lang is het vliegen naar Cambodja?

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 12 uur vliegen naar zowel Phnom Penh als Siem Reap. In Cambodja is het 6 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Cambodja gaat bezoeken?

Mocht je 7 dagen voor je bezoek aan Cambodja een gele koorts land bezocht hebben, dan ben je verplicht om je in te laten enten voor Gele Koorts. In alle andere gevallen niet. Aanbevolen zijn DTP en Hepatitis A. Blijf je langer in Cambodja dan 3 maanden, kijk dan hier voor meer informatie over vaccinaties.

Heb je een visum nodig voor Cambodja?

Ja, je hebt een Visum nodig voor Cambodja. Je kunt dit visum vanaf 3 maanden voor vertrek aanvragen. Het visum is geldig vanaf het moment van afgifte.


Bezoek Thailand tijdens je reis naar Azië

Thailand is al jaren enorm in trek onder de backpackers. Een veelzijdige bestemming met voor ieder wat wils. Ook als je niet gaat backpacken, maar enkel een paar weken op reis gaat of gewoon wilt relaxen aan het strand, zit je in Thailand goed.

Welke-landen-in-Azië-bezoeken-Thailand
Tempel op het eiland Koh Samui

Waarom Thailand bezoeken?

Thailand, het land van de glimlach. Witte zandstranden met een helderblauwe zee, luxe resorts en knusse hutjes op het strand. Slapen in een hangmat onder de sterren, trekken door de jungle, cultuur snuiven in Bangkok of de Songkran meemaken in Chiang Mai het kan in Thailand allemaal.

Alleen in Thailand al, kun je je zeker een aantal maanden vermaken. Reizen met de trein of per bus is een fluitje van een cent en ook binnenlandse vluchten zijn snel geboekt. Beide vervoersmiddelen zijn een goedkope optie om het land te verkennen.

Welke-landen-in-Azië-bezoeken-Thailand

Thailand is bovendien goed te combineren met Cambodja, Laos of Vietnam. Ook als je nog niet zo’n ervaren reiziger of backpacker bent, dan is Thailand een goede bestemming om je eerste ervaring op te doen. Het zit er vol met backpackers en op iedere straathoek is dan ook wel iemand te vinden die je een handje op weg kan helpen.

Handige weetjes voor je bezoek aan Thailand

Voor welk “soort” reiziger is Thailand geschikt?

Het beste antwoord wat ik hierop kan geven is: voor iedereen. Wil je starten met reizen en heb je nog nooit een ver land bezocht, is Thailand prima om te beginnen. Ervaren reizigers kunnen er helemaal prima uit de voeten en als reislustig gezin is dit een bestemming die je niet over mag slaan.

Er worden ontelbaar veel georganiseerde reizen naar Thailand aangeboden, dus als je nog niet zeker bent of je het wel op eigen houtje aandurft kun je natuurlijk altijd een georganiseerde reis naar Thailand boeken.

Een andere optie is zelf je reis samenstellen, zodat je van tevoren weet waar je terecht komt. Een leuke bezigheid wat zorgt voor extra vakantievoorpret!

Welke munteenheid hebben ze in Thailand?

In Thailand betaal je met de Thaise Bath. Het is eenvoudig om te pinnen in Thailand. Probeer altijd te pinnen in de buurt van een bank ( of een pin-automaat welke er vertrouwt uitziet ). Vermijdt liever de wisselkantoren in Thailand, de kans dat je opgelicht wordt is groot. Zorg altijd voor wat Amerikaanse dollars op zaak voor noodgevallen.

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

Vanaf Amsterdam ben je in 11 uur en 30 minuten op de luchthaven in Bangkok. In Thailand is het 6 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Thailand gaat bezoeken?

Mocht je 7 dagen voor je bezoek aan Thailand een gele koorts land bezocht hebben, dan ben je verplicht om je in te laten enten voor Gele Koorts. In alle andere gevallen niet. Aanbevolen zijn DTP en Hepatitis A. Blijf je langer in Thailand dan 3 maanden, kijk dan hier voor meer informatie over vaccinaties.

Heb je een visum nodig voor Thailand?

Ja, je hebt een visum nodig als je Thailand als een van de landen in Azië gaat bezoeken. Het visum kun je minimaal 3 maanden voor je vertrek aanvragen en het is geldig vanaf de datum van afgifte.


Bezoek Turkije tijdens je reis naar Azië

Waarschijnlijk zul je bij Turkije meteen denken aan de All-inclusive hotels, waar mensen om 05.00 uur in de ochtend de wekker zetten om een handdoek op een strandbed te leggen. Maar Turkije heeft veel meer in zijn mars dan deze door Russische vakantiegangers overspoelde hotels. Daarom is dit zeker een van de landen die je moet bezoeken in Azië.

Cappadocië-welke-landen-bezoeken-in-Azië
Sprookjesachtige rotsformatie in Cappadocië

Waarom Turkije bezoeken?

Turkije heeft een rijke cultuur, schitterende natuur, oude steden en ontelbaar veel stranden. Dat laatste is bij de meeste vakantiegangers wel bekend. Minder bekend zijn de reizen die je kunt maken door het veelzijdige landschap van Cappadocië.

Hier ontdek je een uniek stukje Turkije met sprookjesachtige rotsformaties en wijdste natuur. Deze reis kun je zelfstandig maken maar kun je ook als een verzorgde rondreis boeken. Dit laatste is ideaal als je zelf niet veel tijd (of zin) hebt om het zelf uit te zoeken.

Maak een adembenemende tocht in een hete luchtballon!

Wat je niet mag missen is als je naar Cappadocië gaat, is een luchtballontocht in Urgup. Als je natuurlijk geen hoogtevrees hebt. Het uitzicht wat je hebt is adembenemend mooi. Overigens, wanneer je op de grond blijft is het schouwspel van de ballonnen een eveneens mooi spektakel.

luchtballonnen-Cappadocië-welke-landen-bezoeken-in-Azië
Luchtballonnen spektakel in Urgup, Cappadocië

Ga je backpacken dan is het natuurlijk leuker om zelf alles te plannen. Dit kun je doen al reizende, maar zelf de reis samenstellen doormiddel van bouwstenen is ook een goede optie. Zo plan je alles wel van tevoren, maar krijg je precies wat je wilt.

Turkije is betaalbaar, waarschijnlijk ben je de meeste kosten kwijt voor het vliegticket. Bustickets in binnenlandse vluchten zijn relatief goedkoop. Ook heb je een prima accommodatie voor twee personen zo rond de dertig euro per nacht. 

Handige weetjes voor je bezoek aan Turkije

Voor welk “soort” reiziger is Turkije geschikt?

Turkije is voor werkelijk elk “soort” reiziger geschikt. In de eerder genoemde All-Inclusive hotels kan je je hart ophalen als je niets, maar dan ook helemaal niets wilt ondernemen. Maar enkel genieten ( als je van massatoerisme ( en Russen ) houdt) van zon, zwembad en teveel eten. En laten we eerlijk wezen, het is ideaal voor kinderen.

Ben je meer het ondernemend type, dan is Turkije ook uitermate geschikt, trek de binnenlanden in met je backpack of maak een reis naar Cappadocië.

Welke munteenheid hebben ze in Turkije?

Hier betaal je met de Turkse Lira. Het is eenvoudig om geld te pinnen in Turkije. Wisselen van tevoren is niet noodzakelijk. Ook wordt de euro bijna overal geaccepteerd.

Hoe lang is het vliegen naar Turkije?

Dat is afhankelijk naar welke luchthaven je vliegt. Ga je naar Antalya dan reis je een kleine vier uur. Vlieg je aan op Istanboel dan kun je voetjes alweer drie uur later op de grond zetten en ga je naar Ankara? Dan doe je er 4,5 uur over. Alle vluchttijden zijn vanaf Amsterdam. In Turkije is het 2 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Turkije gaat bezoeken?

Het is niet verplicht om je te laten vaccineren als je naar Turkije gaat. Echter is het wel aanbevolen om je te laten inenten voor DTP en Hepatitis A.

Heb je een visum nodig voor Turkije?

Ja, je hebt een visum nodig voor Turkije! Dit is een E-visum. Veel mensen staan hier niet bij stil. Vergeet deze dus niet aan te vragen als je naar Turkije gaat. Zelfs al ga je alleen maar naar een All-inn hotel.


Bezoek Vietnam tijdens je reis in Azië

Vietnam, een uniek land, waar de geschiedenis van de vreselijke oorlog nog altijd zichtbaar is. Maar welk zich heeft hersteld tot een adembenemende bestemming binnen Azië.

Vietnam is goed te bereizen, misschien is het zelfs wel een van de makkelijkste landen om te bezoeken in Azië . De bevolking is daar zo ingesteld op het toerisme dat er bijna overal Engels gesproken wordt.

Het openbaar is erg goed geregeld. Het is daarom een ideaal land als je nog niet zoveel ervaring met reizen hebt, of nog nooit in Azië geweest bent?

Vietnamese-vrouw-welke-landen-bezoeken-in-Azië
Vietnamese vrouw loopt tussen de rijstvelden

Waarom Vietnam bezoeken?

Vietnam heeft de perfecte combinatie van natuur, cultuur, bruisende steden, rustige dorpjes, uitgestrekte stranden en vriendelijke bevolking. Je kunt hier twee weken heerlijk op je gemak vakantie vieren, maar kunt ook met een gerust hart drie maanden backpacken in dit veelzijdige land.

De bekendste bezienswaardigheden zijn o.a:  Halong Bay, Hoi An en Ho Chi Minh City. Buiten deze bekende bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien en te beleven in Vietnam. De natuur van Vietnam zal eenieder verbazen en niet ongeroerd laten.

Ga de binnenlanden in en ontdek het minder bekende Vietnam, drink een biertje met de locals in een knus bergdorpje. Waan je weg door de bossen tot je bij een waterval uitkomt! Er is zoveel te zien en te doen, dat je vast en zeker tijd tekort gaat komen.

Vietnam-welke-landen-in-Azië-bezoeken

Handige weetjes voor je bezoek aan Vietnam

Vietnam is een van meest easy going landen die je kunt bezoeken tijdens je reis in Azië.

Voor welk “soort” reiziger is Vietnam geschikt?

Zoals ik al eerder zei ik Vietnam een van de meest easy going landen die je kunt bezoeken tijdens je reis in Azië. Daarom “bestempel” ik Vietnam als geschikt voor elk “soort” reiziger.

Samen met je gezien? Doen! Voor het eerst naar een verre bestemming buiten Europa? Doen! ( maar dan misschien wel georganiseerd). Twee weken vakantie en wat meer zien dan alleen strand? Doen! Maanden aan een stuk wegblijven? Doen!

Welke munteenheid hebben ze in Vietnam?

Je betaalt hier met de Vietnamese dong. Maar kunt ook goed uit de voeten met de Amerikaanse dollar. Persoonlijk vind ik het altijd veel leuker om met de locale valuta te betalen, dat geeft het ultieme reisgevoel!

Hoe lang is het vliegen naar Vietnam?

De vliegtijd van Amsterdam naar zowel Hanoi als Ho Chi Minh bedraagt 14 uur en 10 minuten. Het is in Vietnam 6 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Vietnam gaat bezoeken?

Vaccinaties voor Vietnam zijn niet verplicht. Wel is het aanbevolen om je te laten inenten voor DTP en Hepatitis A.

Heb je een visum nodig voor Vietnam?

Ja, je hebt een Visum nodig voor Vietnam. Je kunt het visum minimaal 3 maanden voor vertrek aanvragen en het is geldig vanaf de aankomst in Vietnam.


Bezoek Jordanië tijdens je reis naar Azië

Jordanië zal voor veel mensen niet een van de eerste landen zijn waar aan gedacht wordt om te bezoeken in Azië. Vaak wordt er gedacht dat het een land van oorlog en conflict is. Ik kan je echter geruststellen en zeggen dat Jordanië een veilige haven is. En bovendien zeer zeker een van de landen die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie of reis door Azië.

Petra-Jordanië-welke-landen-in-Azië-bezoeken
Petra in Jordanië één van de zeven wereld wonderen

Als je Jordanië op eigen houtje wilt gaan verkennen kan dat natuurlijk en zou ik je dat ook zeker aanraden, mits je al wat reiservaring hebt opgedaan met de backpack of gewoon een doorgewinterde reiziger bent zoals ik.

Vaak wordt er gedacht dat het een land van oorlog en conflict is. Ik kan je echter geruststellen en zeggen dat Jordanië een veilige haven is.

Dat wil niet zeggen dat in Jordanië geen geweldige vakantie kunt beleven als je geen doorgewinterde reiziger bent. Maar misschien is het dan wel een betere optie om een georganiseerde rondreis te maken. Zo hoef je zelf niets meer uit te zoeken en weet je zeker dat je de hoogtepunten van Jordanië allemaal te zien krijgt.

Waarom Jordanië bezoeken?

De gastvrijheid in Jordanië is ongekend. De bevolking zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt, het voelt als een warm bad. Het is een ideale bestemming om tien tot veertien dagen vakantie te vieren. En aan de andere kant ook een bestemming om een langere tijd te verblijven en op je gemak met de backpack te verkennen.

De Dode zee wordt steeds kleiner en naar verwachting zal dit meer uiteindelijk oplossen en niet meer bestaan. Des te meer reden naar Jordanië te gaan voordat het droog komt te liggen.

Het bezoeken van Petra ( één van de zeven wereldwonderen) en de Dode zee zijn zeker twee dingen die je niet mag missen tijdens je reis of vakantie door Jordanië. Ondanks dat Petra een toeristische trekpleister  is, is het zeer bijzonder om te zien. Alleen de weg er naartoe is al een beleving op zich.

Jordanië-man-op-ezel

De Dode zee ( is eigenlijk geen zee, maar een meer) is het laagste meer ter wereld. In de Dode zee is zo’n grote hoeveelheid zout te vinden dat je kunt blijven drijven. Een speciale ervaring die leuk is om mee te maken. De Dode zee wordt wel steeds kleiner en naar verwachting zal dit meer uiteindelijk oplossen en niet meer bestaan. Des te meer reden naar Jordanië te gaan voordat het droog komt te liggen.

Handige weetjes voor je bezoek aan Jordanië

Voor welk “soort” reiziger is Jordanië geschikt?

In mijn ogen is Jordanië geschikt is voor elk soort reiziger. Het is ook zeker goed te doen wanneer je een gezin hebt en houdt van avontuurlijke vakanties. Boek een georganiseerde rondreis en zowel jij als je kinderen zullen een fantastische tijd hebben!

En rondreis in Jordanië is prima te doen wanneer je een gezin met kinderen hebt!

Welke munteenheid hebben ze in Jordanië?

Je betaalt hier met de Jordaanse Dinar. In de grotere winkels en hotels kun je betalen met creditcard. Je kunt ook pinnen wanneer je een bankpas hebt met het Cirrus- of Maestrologo. Het aantal pinautomaten is gering, dus zorg ervoor dat je voldoende geld op “voorraad” hebt.

Het is veelal voordeliger om te pinnen met je bankpas, pinnen met de creditcard is algemeen duurder doordat er een vast bedrag per transactie gerekend wordt.

Hoe lang is het vliegen naar Jordanië?

Vanaf Amsterdam ben je in 4 uur en 40 minuten in Amman met een rechtstreekse vlucht. In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Jordanië gaat bezoeken?

Wanneer je 7 dagen voordat je Jordanië bezoekt in een gele koorts land bent geweest, is een vaccinatie voor gele koorts verplicht. In alle andere gevallen niet. Het is aanbevolen om je te laten inenten voor DTP en Hepatitis A wanneer je naar Jordanië gaat.

Heb je een visum nodig voor Jordanië?

Ja, je hebt een visum nodig voor Jordanië. Het visum is geldig van de datum van afgifte.


Bezoek de Malediven tijdens je reis naar Azië

De Malediven, het walhalla van Azië, a dream come true en de perfecte bestemming voor je huwelijksreis. Wie wil er nou niet heen? Jij? Nee hè…je wilt er echt wel naartoe!

Ik kan er eigenlijk kort en krachtig over zijn, op de Malediven kun je niet heel erg veel meer dan je ontzettend laten verwennen, luieren, snorkelen, wandelen en duiken.

Malediven-schildpad
Schildpad tijdens het snorkelen op de Malediven op het eiland Meeru

Helaas is het wel een bestemming waar je een dikke portemonnee voor moet hebben of een spaarpotje voor opzij moet zetten. Je kunt een lange reis door Azië afsluiten op een van prachtige eilanden. Deze afsluiting kost dan wel net zoveel als je twee maanden lange reis door Azië.

Maar hey, je leeft maar een keer toch? En als je het dan bij elkaar gespaard hebt? Dan zijn de Malediven absoluut een van de landen die je moet bezoeken in Azië!

Laat je spaarpot het toe? Dan zijn de Malediven een must see qua landen die je kunt bezoeken in Azië!

Waarom de Malediven bezoeken?

Zoals ik al zei, wie wil er nu niet heen? Inderdaad, dat dacht ik al! Jij wilt ook! Helemaal niets doen, wakker worden aan het blauwste water wat je ooit hebt gezien. Struinen over het witste strand samen met je kersverse echtgenoot of echtgenote. Boeken verslinden, omdat je daar anders niet aan toe komt en leven in het moment.

Ontstressen in de meest perfecte bungalow waar je ooit bent verbleven en de tijd aan jezelf hebben. Need I say more? …Dat dacht ik al. De Malediven, een plek voor je bucket list!

Malediven-Meeru-resort
Huisje van het Meeru Island Resort op de Malediven

Handige weetjes voor je bezoek aan de Malediven

Voor welk “soort” reiziger zijn de Malediven geschikt?

Voor tortelduifjes en newly weds! Nee hoor, alle gekheid op een stokje, iedereen kan natuurlijk genieten van zon, zee, strand en relaxen. Maar zou ik er met mijn gezin heen gaan? Nee, dat wordt een erg duur grapje. Bovendien denk ik dat je kinderen meer plezier beleven aan een wat actievere vakanties of op z’n minst een glijbaan in de buurt.

Welke munteenheid hebben ze in de Malediven?

Je betaalt hier met de Maldivische rufiyaa. De kans is natuurlijk groot dat je niet verder komt dan je resort en dat je enkel met je creditcard betaald. Er zijn nauwelijks pinautomaten te vinden op de Malediven, dus wellicht is de credit card de eenvoudigste manier om te betalen.

Grote kans dat je niet van je resort af komt, in dat geval volstaat een credit card als betaalmiddel en heb je geen contanten nodig.

Hoe lang is het vliegen naar de Malediven?

Met 10 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam waan je je al in dit paradijs! Mits je een rechtstreekse vlucht hebt. natuurlijk.

Heb je vaccinaties nodig als je de Malediven gaat bezoeken?

Een gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je 7 dagen voor je bezoek aan de Malediven een land hebt bezocht waar gele koorts heerst. Verder is het aanbevolen om je te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A.

Heb je een visum nodig voor de Malediven?

Nee, je hebt geen visum nodig voor de Malediven en kunt er maximaal 30 dagen verblijven.


Bezoek Maleisië tijdens je reis naar Azië

Maleisië wordt een stuk minder bezocht dan haar buurlanden Thailand en Indonesië. En eigenlijk is dat vreemd, want Maleisië hoort wat mij betreft toch wel in de top tien thuis van de mooiste landen die je kunt bezoeken in Azië.

Theeplantage-Maleisië-welke-landen-in-Azië-bezoeken
Theeplantage in Maleisië

Het is een veelzijdig land, waar meerdere culturen samen komen. Het is erg gemakkelijk om te reizen in dit relatief “verwesterde” land. Maleisië is rijk aan cultuur en natuur en heeft tal van paradijselijke eilandjes die je kunt bezoeken.

Waarom Maleisië bezoeken?

Maleisië kent veel hoogtepunten voor liefhebbers van de natuur. Denk hierbij vooral aan de nationale parken op Borneo: Gunung Mulu National Park en het Bako National park.

Maleisië-Nat.park-Gunung-Borneo
Gunung Mulu Nationaal park

Borneo heeft een Maleisisch gedeelte, dit gedeelte bestaat weer uit deelstaten namelijk Sabah en Sarawak. Vooral de laatst genoemde deelstaat is waar je naartoe moet als natuurliefhebber.

Maar niet alleen als natuurliefhebber kun je terecht in Maleisië. Zeker voor backpackers is het een hele geschikte en prachtige bestemming. Je kunt je er minimaal vier weken vermaken en de reis zo lang maken als je zelf wilt natuurlijk.

Het is niet zo duur als dat veel backpackers denken. Het zou daarom ook erg jammer zijn als je om deze rede Maleisië aan je voorbij laat gaan. Een tweepersoonskamer hebt je al vanaf tien euro en een maaltijd hoeft niet veel duurder te zijn dan drie euro.

Maleisië kent ook prachtige steden. De bekendste stad is wel Kuala Lumpur. Kuala Lumpur is verbazingwekkend schoon, ik stond er van te kijken dat ik geen vuiltje heb kunnen spotten op de grond. Buiten de wolkenkrabbers en overige mooie gebouwen, kun je prima shoppen in de Kuala Lumpur.

Petrona-Twin-Towers-Maleisië
Petrona Twin towers Maleisië, Kuala Lumpur

Handige weetjes voor je bezoek aan Maleisië

Voor welk “soort” reiziger is Maleisië geschikt?

Dit geweldige land is voor elk “soort” reiziger prima geschikt. Er wordt bijna overal Engels gesproken en het is eenvoudig je weg te vinden. Voor gezinnen is het een goed te bereizen land, en als backpacker kun je er heel wat tijd doorbrengen!

Ga je voor het eerst naar een ver land, boek dan een georganiseerde reis. Zo kun je andere culturen ontdekken en weet je wat je te wachten staat als je de volgende keer individueel wilt gaan.

Ga je voor het eerst een verre reis maken? Dan is een georganiseerde reis een goede optie! Welke landen je ook gaat bezoeken in Azië

Tip

Welke munteenheid hebben ze in de Maleisië?

In Maleisië betaal je met de Maleisische ringgit. In de grote steden zijn er voldoende pinautomaten, kom je daar buiten dan wordt het wat lastiger. Zorg daarom als je naar de buiten gebieden gaat dat je altijd contant geld op zak hebt. In kleinere hotels of hostels zul je namelijk ook niet altijd met een credit-card kunnen betalen.

Hoe lang is het vliegen naar de Maleisië?

Vanaf Amsterdam is het 12 uur vliegen naar Kuala Lumpur. Vlieg je naar Penang dan doe je er wat langer over en maak je meestal een tussenlanding. De vliegtijd bedraagt dan 14 uur en 30 minuten. In Maleisië is het 7 uur later dan in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig als je Maleisië gaat bezoeken?

Als je langer dan 4 weken in Maleisië verblijft dan ben je verplicht om je te laten inenten voor Polio (DTP). Deze injectie moet je minimaal 4 weken van voor vertrek laten zetten en maximaal 12 maanden voordat je het land weer verlaat. Je moet hiervoor ook je vaccinatieboekje meenemen omdat het een internationaal verplichte vaccinatie is.

Ook voor Maleisië geldt, als je 7 dagen voordat je Maleisië bezoekt naar een gele koorts land bent geweest, dat je verplicht bent je te laten inenten voor gele koorts.

Verder wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen. Ook als je niet langer dan 4 weken in het land verblijft.

Heb je een visum nodig voor Maleisië?

In tegenstelling tot de meeste landen die je gaat bezoeken in Azië heb je voor Maleisië geen visum nodig. Je mag 90 dagen in het land verblijven.


Lees ook: