Menu
Reistips / Travel

Lezen tijdens je vakantie- 8 Must-Reads voor in de hangmat

vrouleest-boek-op-strand

Er was eens…Je hangmat hangt tussen de bomen, je zwiert langzaam van links naar rechts op het ritme van de wind. Een ober komt naast je staan om te vragen welke cocktail je vandaag zou lusten, maar je hoort hem niet.
Want jij bent aan het lezen tijdens je vakantie en zit in een andere wereld, de wereld van je boek…

Table Of Contents


Een boek lezen of luisteren op vakantie?

In tegenstelling tot vroeger, toen ik lezen de saaiste bezigheid ever vond, lees ik nu enorm graag. Bij voorkeur Engelstalig. Elke avond in bed maak ik tijd vrij om me in een andere wereld te wanen. En op vakantie lees ik zoveel boeken als mogelijk. 

Sinds ik “Storytel” ontdekt heb, wissel ik lezen af met luisteren. Voor beide vormen valt wat te zeggen.

Wanneer ik voor een Roman of Thriller ga, dan gaat mijn voorkeur uit naar het lezen van een boek. Dit doe ik sinds enkele jaren op mijn Kobo e-reader, wat me enorm goed bevalt, ondanks dat ik er eerder echt niet aan wilde geloven.

Ik kies vaak voor een luisterboek als het om een biografie, persoonlijke ontwikkeling of educatief boek gaat. Lui lezen, zo kan je het ook noemen. Maar het is ideaal als je zonder ook maar iets te hoeven doen, met je ogen gesloten in je hangmat naar een boek kunt luisteren.

Hier zijn ze dan, 8 Must – Reads voor tijdens je vakantie

Ben je er nog niet over uit welke boeken je wilt lezen tijdens je vakantie? Niet getreurd, ik heb een stuk of 8 suggesties voor je, die allemaal al eens in mijn koffer hebben gezeten.

Als je een Kobo e-reader hebt dan hoef je zelfs niet te kiezen. Je neemt ze dan gewoon alle 8 (nou ja, 16 eigenlijk) mee om te lezen op vakantie. Het beslaat geen extra ruimte in je koffer en met een Kobo-plus abonnement zijn boeken ook nog eens betaalbaar.

De zeven zussen (Seven sisters) – Lucinda Riley

  1. De zeven zussen – Maia (The Seven Sisters)
  2. Storm- Ally (The Storm Sister)
  3. Schaduw – Star (The Shadow Sister)
  4. Parel – CeCe (The Pearl Sister)
  5. Maan – Tiggy ( The Moon Sister)
  6. Zon – Electra (The Sun Sister)
cover-boek-de-zeven-zussen

Wat een heerlijke serie is dit! Vanaf de eerste regels wordt je meegezogen in het leven van de zussen D’Aplieses.

De boeken lezen zo ontzettend makkelijk weg en daar word ik nou blij van. Lucinda Riley heeft haar fantasie gecombineerd met historische feiten en personages. De verhaallijn die wisselt tussen heden en verleden maakt “de zeven zussen” een perfect boek om te lezen tijdens je vakantie.

Laat je vooral niet afschrikken door het aantal pagina’s (gemiddeld 600!!! pagina’s per boek), want als je eenmaal ondergedoken zit in deze serie dan zou je het liefst willen dat er 1200 pagina’s per boek waren.

De zeven zussen zijn verkrijgbaar in het Nederlands en in het Engels.


Marching Powder – Rusty Young

Marching-Powder-boek-cover

Als je ooit in Bolivia op vakantie bent geweest of je bent van plan er ooit heen te gaan, is Marching powder HÉT boek om te lezen tijdens je vakantie. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete boeken all-time. Trouwens, als je niet van plan bent ooit naar Bolivia te gaan, is Marching Powder nog steeds een Must-Read.

Het waargebeurde, bizarre, verhaal is geschreven door Rusty Young, die als “muilezel” in de gevangenis van Bolivia terecht komt. Het boek vertelt het verhaal van het leven binnen de muren van de Boliviaanse gevangenis San Pedro. Ongelooflijk, ongekend en waanzinnig interessant!

De foto’s in het boek maken het plaatje compleet. Probeer je niet te laten verleiden en kijk de foto’s pas als je bij de pagina aangekomen bent, dat maakt de beleving extra bijzonder.

Dit boek is er eentje voor op je bucket list! En natuurlijk om te lezen op je vakantie, daar gaat dit artikel tenslotte over.

Het boek is Engelstalig en naar mijn weten nog niet uitgebracht in een Nederlandse variant. Maar heb je enige kennis van de Engelse taal, laat Marching Powder dan niet aan je neus voorbij gaan!


The House on cold hill – Peter James

Boekcover-The-House-on-cold-hill

Kippenvel van je tenen tot je oren! Kijk af en toe maar op vanuit je boek om je weer te realiseren dat je gewoon op je stretcher in de zon ligt. Anders zou het zomaar te spannend kunnen worden.

Een “Chilling Ghost Story”, dat is The House on Cold Hill. Realistisch geschreven zodat je jezelf helemaal in de schoenen van de personages kunt verplaatsen. Perfect leesvoer voor overdag bij het zwembad. Of durf je het aan om het in je bed te lezen?

Ook dit boek is Engelstalig. 

Psst…het vervolg : The Secret of Cold Hill, kun je hier ook bestellen!


Australië op blote voeten – Marlo Morgan

“An Golden Oldie” onder de boeken en gelezen door zoveel mensen, dat de kans groot is dat je zegt: “Been there, read that”.

Mocht dit laatste nu niet het geval zijn, dan is Australië op blote voeten een prachtige “reis” om te maken. Helemaal als je dit jaar (al dan niet noodgedwongen) een Staycation viert

In ‘Australië op blote voeten’ maakt de schrijfster een ongeplande en onverwachte, 3 maanden durende reis (walkabout) door de outback van Australië met een groep Aboriginals.

Boeiend, mooi en na het lezen van dit boek weet ik weet zeker dat je voor altijd anders tegen vliegen aan zult kijken!


Diner voor twee (Dinner for two) – Mike Gayle

Boekcover-diner-voor-twee

The to-do list van Mike Gayle is het boek wat me “verslaafd” maakte aan deze schrijver. Lees je graag in het Engels en houd je van hardop lachen dan is The to-do list van Mike Gayle zeker ook een aanrader om te lezen tijdens je vakantie.

Maar omdat ik niet alleen maar Engelse boeken wil aanraden, heb ik gekozen voor Diner voor twee.

Herkenbaarheid staat in de boeken van Mike Gayle centraal, de problemen van alledag zijn met humor geschreven. Diner voor twee leest inderdaad als een trein, daar is geen woord van gelogen!

Vergeet je niet in te smeren! Want als je eenmaal begint met het lezen van dit boek tijdens je vakantie, wil je niet meer stoppen.


De Watersong serie ( The Watersong serie) – Amanda Hocking

  • Watersong 1 – Lokroep (Wake)
  • Watersong 2 – Slaaplied (Lullaby)
  • Watersong 3 – Getij (Tidal)
  • Watersong 4 – Het lied van de Sirene (Elegy)
boekcover-watersong-serie-lezen-tijdens-vakantie

Hoewel ik normaal niet zo’n fan ben van verhalen over mythische wezens, kon ik niet stoppen met het lezen van de Watersong Serie.

Amanda Hocking schrijft zo overtuigend dat je zomaar zou gaan geloven dat zeemeerminnen bestaan. Het verhaal sleept je mee in een wereld vol geheimen en adembenemende schoonheid. 

Gemma viert feest op een strand, met 3 prachtige, onbekende jonge vrouwen…daarna wordt ze wakker met een ongekende honger. Er is iets mis, maar wat? 

Spannend en meeslepend om te lezen op vakantie. Met deze serie kun je vooruit tijdens je vakantie, met zekerheid dat je niet kunt wachten om aan het tweede boek te beginnen. 

De boeken van de Watersong serie zijn zowel in het Nederlands al in het Engels te verkrijgen. 


De ogen van de draak (The Eyes of The Dragon) – Stephen King

Stephen King, ‘The king of horror’! Maar “De ogen van de draak” zijn een compleet ander genre. Het “Er was eens…” gevoel druipt van de pagina’s af. Een sprookje voor volwassenen waardoor je jezelf weer even kind voelt.

Ik was (al jaren geleden) zo aangenaam verrast door dit boek, dat het nog steeds tot een van mijn favorieten behoort. 

Zeker eentje om te lezen tijdens de vakantie!


Voor ik ga slapen (Before I go to sleep) – S.J. Watson

boekcover-voor-ik-ga-slapen-lezen-tijdens-vakantie

Een page turner en spannend tot de laatste bladzijde. Het komt niet vaak voor dat ik een boek in 1 ruk uitlees, maar bij ‘Voor ik ga slapen’ moest ik gewoon weten hoe het af zou lopen.

In 2014 is de thriller ook verfilmd, dat kon ook niet anders in mijn ogen, met Nicole Kidman in de hoofdrol. De film is niet slecht, maar ik zou je toch aanraden het boek (eerst) te lezen. En dat zou prima kunnen tijdens je vakantie.

Voldoende om te lezen tijdens de vakantie dus!

Genoeg keuze om lezend je vakantie door te komen dit jaar! Of je nu thuis blijft (staycation), een huis huurt in Nederland of naar een van de landen gaat waar de grenzen weer van opengesteld zijn, je hoeft je in ieder geval niet te vervelen! Veel leesplezier gewenst tijdens je vakantie.

Laat je me weten welk boek je gekozen hebt?


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn GRATIS e-book:

Ook leuk om te lezen