Menu
Bestemmingen / Peru / Travel / Zuid-Amerika

Huacachina : 8 geweldige activiteiten om te doen!

Huacachina-buggy-zandduinen

Huacachina is een oase in het Zuid-Amerikaanse Peru. Ondanks dat het een heel klein plaatsje is, kun je er genoeg geweldige activiteiten beleven. Van Sandboarden tot het bekijken van de zon die ondergaat achter de enorme zandduinen. Hier zijn 8 activiteiten in Huacachina waar je gemakkelijk een of twee dagen mee kunt vullen!

Table Of Contents


Wat te doen in Huacachina?

1| De zandduinen beklimmen

Duinen, duinen en nog eens duinen. Dat is waar Huacachina uit bestaat. En ze zijn “HUGE” ( enorm dus ). Je bent dus wel een tijdje zoet als je naar boven wilt klimmen op een van de zandduinen. Vergis je niet, het is een behoorlijk zware klim door het losse zand en de zon die flink op je bolletje staat te branden.

Klimmen-zandduin

Neem in ieder geval genoeg water mee als je omhoog gaat klimmen. Als je heel vroeg in de ochtend gaat, voor de zon over de duinen is, bestaat de kans dat je Huacachina gehuld in de mist treft. Eens wat anders om zo het stadje te zien ( nou ja, zien….).

Huacachina-in-de-mist
Huacachina in de mist

Zelfs al ga je ook een buggytour maken, raad ik je alsnog aan de duinen op te klimmen. Je hebt een prachtig overzicht op de oase.

Huacachina-Peru-Oase

2| Buggytour door de duinen van Huacachina

Een van de meest populaire activiteiten om te doen in Huacachina is wel de buggytour door de zandduinen.

Rode-sandbuggy

De tours duren variërend van 1 tot 2,5 uur. Er wordt er door de zandduinen geracet met beach buggy’s. En dat gaat hard! Ik had het gevoel dat ik in een achtbaan beland was en watje dat ik ben, heb ik besloten halverwege uit te stappen. Ik had niet zoveel zin in een nekhernia en door de “klappen” die mijn nek op moest vangen, begon het mij teveel in die richting te gaan.

Sandbuggy-duinen-huacachina

Bwino is blijven zitten en vond het geweldig. De Buggy tours zijn te boeken bij elk  “reisbureautje” in Huacachina zelf. Je kunt ook naar de Buggy standplaats gaan en een chauffeur benaderen. Het kan best wel eens zijn dat je dan voordeliger uit bent. Normaal gesproken kost een Buggytour ( 2 tot 2,5 uur) je zo’n 50 Sol ( +/- €13,50).


3| Ga Sandboarden!!

Ben je een daredevil? Of gewoon een minder groot watje dan ik ? Dan kun je absoluut je hart ophalen in Huacachina. Tijdens de Buggytour wordt een stop gemaakt zodat je kunt Sandboarden van de gigantische duinen. Je kunt overigens ook gaan sandboarden zonder een buggytour te maken.

Sandboarding-Huacachina

Sandboarden is te vergelijken met snowboarden, maar dan in het zand ( Fantastische uitleg dit…) . Gezien ik een held op sokken ben en bovendien mega hoogtevrees heb, heb ik ook dit kunstje aan Bwino overgelaten.

Als je ervaring hebt met snowboarden dan kun je al staande de duinen bedwingen. In alle andere gevallen zou ik lekker op je buik gaan liggen en de zo de duinen af racen. Ook dan moet je redelijk je zenuwen in bedwang kunnen houden, want het is echt hoog en gaat enorm hard!

Je krijgt een kaars mee om je sandboard mee in te vetten, zodat je extra hard gaat. Iedereen die naar beneden kwam was dolenthousiast, inclusief Bwino. Houd er wel rekening mee dat je ook weer helemaal omhoog moet klimmen met je board als je nog een keertje wilt. En zoals ik al eerder vertelde, is dat een behoorlijke klim.


4| Wandel een rondje om de oase

Zoals je in mijn ander artikel hebt kunnen lezen is Huacachina ieniemienie. Het is niet meer dan een meertje met daaromheen hostels en restaurants omringd door immense zandduinen.

Oase-Peru

Ondanks dat het niet zo groot is, is het leuk om een rondje te lopen ende oase te verkennen. Mooi excuus om ook een lekker koud drankje te nuttigen op een van de terrasjes. 

Je kunt eventueel ook een waterfiets of een bootje huren. Zwemmen in het meer zou ik je niet aanraden.


5| Paragliden

Om nog een spectaculairder beeld te krijgen van de oase en de zandduinen kun je gaan Paragliden.

De kosten liggen tussen de 70 en 90 dollar voor zo ongeveer 5 tot 20 minuten paragliden. Het is mogelijk deze tours vooraf te boeken, maar waarschijnlijk ben je goedkoper uit als je het rechtstreeks doet wanneer je in Huacachina bent.

De Paraglide tours opereren veelal in de ochtend.


6| Loungen bij het zwembad

Midden in de woestijn is het heet, heel heet. In de ochtend en in de avond is het wat koeler. Dit is de beste tijd om een activiteit te boeken of de duinen te beklimmen.

Op het midden van de dag is het eigenlijk te heet om iets te ondernemen. Het is dus een goed idee om tijdens de middaguurtjes te bivakkeren bij het zwembad van je hotel of hostel.

Zwembad-duinen

Bij sommige hostels worden poolparty’s georganiseerd. Mocht je liever feesten in plaats van loungen kan dat dus ook geregeld worden.


7| Bekijk de indrukwekkende zonsondergang van Huacachina

Ik heb al vele mooie zonsondergangen over de hele wereld mogen zien. De zonsondergang in Huacachina staat in mijn top 10 van de mooiste die ik gezien heb ( tot nu toe ). Het is een geweldig gezicht om te zon te zien zakken achter de duinen.

Zonsondergang-Huacachina
Zonsondergang

Je kunt de zonsondergang ( of zonsopgang ) het beste kijken vanaf de duinen. Of je zorgt dat je een van de laatste Buggytours boekt of je klimt zelf een uurtje voor de zon op of onder gaat naar boven.

vrouw-zonsondergang

8| Ga op wijnexcursie in Ica

Niet ver van Huacachina ligt het plaatsje Ica. Ica staat bekend om haar wijnen. Door het woestijnklimaat zijn de wijnen in Ica ontzettend zoet.

Over het algemeen kun je de wijnen gratis proeven. Als je met de taxi naar Ica gaat, kun je er een gezellige middag van maken. Mits je natuurlijk van zoete wijn houdt. De tours zijn ook te boeken via de reisbureaus en als je gebruik maakt van de Peru Hop Bus krijg je zelfs een tour gratis aangeboden.


Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn GRATIS e-book:

Lees ook